Allt för barnens sommarfest

Under sommarlovet är det lätt hänt att barnen kommer lite ifrån sina klasskamrater. På många sätt är det bra, då det skänker perspektiv och gör det så mycket roligare att träffas igen till hösten. Men att bjuda in hela klassen till en sommarfest är ändå ett bra sätt att åtminstone under ett tillfälle få träffas under sommaren.

kalas

En stor fördel med att ha en fest på sommaren är givetvis att det går bra, och till och med är önskvärt, att hålla den utomhus. Även om du inte har en egen trädgård att tillgå finns gott om kommunala parker man kan vistas i.

På barnens egen fest ska det vara roligt och, givetvis, festligt. Dekorationer av olika slag är A och O. Girlanger, ballonger, spilltåliga plastdukar och andra liknande saker piggar upp och gör allt roligare. Om du kompletterar med bestick, dricksglas och tallrikar i plast eller papper sparar du dessutom både mycket disk samt minimerar mängden arvegodsporslin som krossas på grund av ovarsam hantering.

Musik är ett naturligt inslag på alla fester. Barn brukar inte ha så avancerad musiksmak, utan det som var med i Melodifestivalen sist brukar vara det som går hem. På Spotify kan du hitta färdiggjorda listor med samtliga deltagande bidrag eller bara de mest populära. Du kan också göra en egen lista med barnens egna favoriter.

Förplanerade lekar är bra att ha i bakfickan om kalaset skulle stanna av. Dansstopp är en populär variant som kan kombineras med din Spotify-lista. Ta med en fotboll som barnen kan spela med. Vilka lekar som funkar är lite beroende av barnens ålder. Ta i beaktande hur gamla de som kommer är och anpassa dig efter det.

En sak är säker: när barnen kommer tillbaka till skolan eller förskolan efter sommarlovet kommer din fest ha varit en av höjdpunkterna.