Att tänka på inför skolstarten

Att börja skolan är ett spännande nytt steg för barnen och ofta ett stort steg även för föräldrarna. Liten blir större och tiden känns som om den har rusat iväg och nu börjar ett nytt kapitel i familjens liv. Mycket att tänka på och genom att  planera och att fixa inför skolan tillsammans med sitt barn så blir det ett roligt äventyr.

-montessori-pre-school-class-listening-to-teacher-on-carpetDet första man brukar tänka på att införskaffa är en ryggsäck. Det finns många varianter att välja på med alla möjliga motiv på utsidan men tänk även på att den ska vara någorlunda rymlig, inte alltför tung och gärna ha två fack inuti. Ett fack för böcker och en för gymnastikkläderna och eventuell frukt som ska med. Även om skolan tillhandahåller pennor och sudd så kan det vara roligt att inhandla ett fint pennfack eller en egen penna till skolstarten och även ett fint bokpapper så böckerna håller sig fräscha genom hela året.

Inneskor, utekläder för alla väder, gymnastikskor och gymnastikkläder hör också till de saker man kan förbereda så de finns när det är dags att använda dessa. Glöm inte att märka allt med barnets namn så man vet att de kommer tillrätta om barnet glömmer något. För arbetet med läxan hemma kan det också vara bra att se till att det förutom sudd och pennor finns pennvässare, linjal, färgpennor, sax och lim.