Barnets första mobil

När ska man egentligen ge ett barn sin första mobil? Detta är och har ganska länge varit ett hett debatterat ämne, och medan det till slut är upp till varje förälder att välja detta kan man alltid lyssna till vad en del kunniga har att säga om ämnet.

Barn är ju som bekant väldigt olika, och detta är bara en av anledningarna till varför man inte kan säga att vid en specifik ålder är det perfekta tillfället att barnet sin egen mobil. Många föräldrar har resonerat så att när barn börjar gå till och från skolan själv är det lämpligt att ge dem en mobil, det är då vanligt att detta sker mellan 7 och 10 års ålder.

Men just eftersom olika barn mognar olika fort är detta något som det ända bör finnas en hel del variation inom. Som vuxna har vi fördelen att vi växt upp med tekniken och sett hur den förändrats. Detta har gett och en hel del kunskap kring detta och tid att sätta oss in i ämnet. Men när ett barn först får tag i en mobil eller surfplatta möts de av en helt ny värld.

Barn har heller inte ett bra grepp kring kostnader och pengars värde, så det är enkelt att de förbrukar pengar genom en mobil väldigt snabbt. Genom att skaffa ett abonnemang som Vimla kan man öka kostnadskontrollen och skydda både sig själv och barnet från extra kostnader som kan smyga sig in när barn använder mobiler. Alla minns säkert historien om de två barnen som under en bilresa hade spenderat 50 000 kronor på vad föräldrarna trodde var ett het gratis spel.

Sedan kan man även komma undan billigare med att köpa en mobil som är prisnedsatt eller på rea. Även fullvuxna män och kvinnor tappar och skadar sin mobil så tänk bara hur länge den senaste iPhone-modellen egentligen skulle överleva om man köper den till en 7-åring.