Barnkläder

Som barnförälder får man vara beredd på att köpa en hel del kläder till de små liven. Det finns lite råd som kan vara smart att följa vad gäller just barnkläder.

child

Storlek

Medan man som måste tampas med olika företags uppfattning om vilka mått ett plagg ska ha för att kunna klassas som Small, Medium, Large osv, kan man alltid hitta barnkläder där storleken helt enkelt är barnets längd, en storlek 110 är således för ett barn som är 110 cm långt. Många gånger finns det även lite extra utrymme i barnkläder för att de ska kunna ha dem en hel säsong utan att växa ur dem.

Pris och märke

Naturligtvis vill vi det bästa för våra barn, men man behöver inte tro att köpa dyra märkeskläder alltid är det bästa för barn, speciellt inte för små barn. Märkeskläder kan ofta sakna det där lilla extra utrymmet som nämndes ovan och därför inte ens hålla en enda säsong innan barnet växt ur dem. Priset är också en stor faktor då man oftare måste köpa kläder till barn än vuxna till att börja med. Här är det reor som är föräldrarnas bästa vän.

Skötsel

Det finns en hel man kan göra för att se till att kläderna håller länge. Det är bra att lära sig lite om att lappa och laga, mindre skador på barnens kläder är näst intill oundvikliga i längden. Även små saker som att veta hur man syr fast en ny knapp kan vara bra att veta. Barnkläder råkar även utför mycket smuts och spill, därför kan det även vara bra att få lite tips om hur man tar bort fläckar och liknande.