De årliga barnkalasen

Att hitta på ett tema till barnens kalas är egentligen inte allt för svårt. Låt fantasin flöda och tänk lite utanför boxen så ska du se att det kommer att dyka upp flera olika teman som kan passa till nästa barnkalas. Fråga även barnen vad de kan vara intresserad av. Som barnförälder så vet man om de årliga barnkalasen och det gäller att man inte upprepar sig år från år.

På sajter som denna så får man många bra tips på vilka kalasteman man kan använda sig av. Nästkommande födelsedag så kanske ni kan välja att ha ett piratkalas. Det finns skrämmande papptallrikar, servetter och annat som man kan duka upp på bordet för att äta den döskalletårta som ni bakat. Med temat pirat så kan ni ha gömt skatten antingen utomhus om vädret tillåter eller inomhus. Den duk som ligger på bordet kan vara en skattkarta som barnen efter man mumsat i sig döskallen ge sig ut för att hitta den gömda skatten.

Den skatt som gömts kan vara mängder av guldmynt med choklad som alla pirater på kalaset får dela på. Ett pirattema på kalaset kan göra både avancerat men också ganska enkelt. Många gånger så kanske man inte behöver slå på stora trumman utan det kan mycket väl räcka med en lapp för ögat och dekoration som påminner om pirater. Det gäller att man som förälder också hänger med och klär ut sig till kapten som styr skutan. Försök att hålla ordning på alla småpirater som är med på kalaset.