Den stressade småbarnstiden

Så klart så kan det vara svårt att som småbarnsförälder leva upp till de förväntningar som finns. Överlag så kan det vara höga förväntningar på oss människor. Och med små barn hemma som man alltid vill göra det bästa för så blir det hela inte enklare. Vi vill prestera bra på våra arbeten likaväl vara kreativa hemma med barnen och hålla hemmet städat och fint.

Det kan vara lätt att stressa up sig för alla krav som man ställer på sig själv. Det gäller att hitta en balans i livet där vissa saker kanske får vara och fokusera på saker som är viktiga. Barnen kommer alltid först och samtidigt så måste man få tid att kunna koppla av och ta det lugnt. Det finns hjälpmedel som kan få oss att kunna lindra den stress som vi känner. Försök också att skapa bra rutiner i livet. Kanske speciellt på morgonen. Försök att skapa en lugn och harmonisk stund på morgonen så kommer dagen att gå lättare.

När barnen ska hämtas på förskola, skola eller fritids så låt det ta den tid som behövs. Att ryckas från något som man håller på med är inte något någon vill vara med om. Låt barnen avsluta sina lekar och annat som de håller på med. Se också till att välja dina strider. Försök att vara lugn och fokuserad på det som uppstått. Försök att backa undan istället för att höja rösten som lätt triggar barnen ännu mer. Försök också att rensa i den egna kalendern. Planera in sådant som ger dig energi och ger dig den kraft som du behöver att vara småbarnsförälder.