Önskan att bli gravid

Många kvinnor drömmer om att bli gravida, att känna ett liv växa inom sig. Par drömmer om första ögonblicket efter förlossningen när de ser sin nyfödda bebis. Det ögonblicket som de har sett i otaliga filmer och som du säkert har fått beskrivit för dig hundratusen gånger.

Många tror att det är enkelt att bli gravid och hur kan vi tro något annat när det motsatta sällan visas eller ens pratas om? Enligt KI upplever mellan 10–15 % ofrivillig barnlöshet. Det är med andra ord inte alltid enkelt att bli gravid. Här ska vi ge tips om du kan göra för att bättra dina chanser till en graviditet.

Barnlängtan och gravidtester

Att känna att någonting saknas och ha en djup önskan för det. Längtan är en knepig känsla eftersom den tippar över till besatthet. Att medvetet försöka bli gravid i sig kan vara en mycket stressig och intensiv period i ens liv. Men någonting som du åtminstone måste kunna lita på under denna period är dina gravidtester. Många tester kan beställas på nätet vilket gör att du slipper köpa dem på ett apotek. Att köpa gravidtester på nätet ger ofta mer valmöjligheter och är också billigare än de som kan köpas på apoteket. Att känna att man kan lite på resultaten som gravidtestet ger är A och O.

Vad kan jag göra?

Har du försökt i mer än ett år att bli gravid och inte blivit det? Det kallas för ofrivillig barnlöshet. Vid sådana situationer är det bra att gå till experter som gör en utredning. De kan diagnostisera problemet och hjälpa till med medicinska metoder. Innan dess finns det andra saker du kan göra för att öka dina chanser. 1177 skriver att man ökar sina chanser till graviditet genom att leva en hälsosam livsstil. Det vill säga undvika alkohol, tobak och andra droger, motionera och äta en varierad kost.Det finns tvetydiga resultat angående om stress påverkar ens chanser till graviditet, men det kan vara idé att undvika det.