Presentidéer åt nya föräldrar

När våra familjemedlemmar, vänner eller bekanta får barn så vill man oftast ge presenter och gratulera de nyblivna föräldrarna. Vissa föräldrar beklagar sig över att bli överösta med kläder i de minsta storlekarna och det är inte helt ovanligt att vissa av kläderna inte ens hinner användas innan de är urväxta. Så istället för att alltid köpa kläder så kommer här några förslag på hur du kan överraska med något lite annorlunda.

Att ge något mer unikt och speciellt åt den nya familjen är oftast väldigt uppskattat. Ett bra förslag är att låta trycka en unik poster med mått och vikt på den nyfödde, birthposterdesign.com har snygga och moderna motiv som passar i de flesta rum och som blivit väldigt populära bland bloggare och influensers. Det finns liknande produkter såsom små leksakståg med födelsedatum, vikt och längd. Oavsett vad du väljer så brukar det vara mycket uppskattat. Smycken är också något som är tidlöst och en uppskattat gåva även om det inte är aktuellt att använda från start. Men ett halsband med exempelvis en månadssten är en vacker gåva med omtanke bakom.

Om man vill ha ett hållbarhetstänk så är presenter som kan gå i arv eller som inte är så specifikt för småbarnstiden en bra present att få. Kanske en ull filt av bättre kvalitéter eller en fårskinnsfäll om barnet föds under den kallare årstiden. Pengar är måhända inte en så roligt gåva att ge, men att påbörja ett sparande i barnets namn är något som många föräldrar gör redan från start. Så att be ekonomiska bidrag till barnets sparande är att verkligen ge något för framtiden. Kanske kan du komma på någon mer som är en fin symbolisk gåva att ge? Kanske ett häfte med kuponger för barnpassning och annat kan vara en kul present för föräldrarna.