Välkommen till oss!

Många blivande föräldrar går och köper barnkläder, barnsäng, blöjor och annat i väntan på det efterlängtade barnet. En av de största kostnaderna är barnvagnen som inte sällan går på flera tusenlappar.

Samtidigt är det en väl värd investering då vagnen kommer att kunna användas under flera år. Detta i alla fall om man tänker till och väljer en modell som passar kommande behov. Här bör man tänka till i förväg och gärna höra med andra föräldrar vad de har för erfarenhet av barnvagnen de har använt för att på sätt öka chansen till att få tag på den vagn som verkligen passar bäst.

Kombivagnen har blivit allt mer populär och det beror nog till stor del på dess flexibilitet. Den fungerar mycket bra som liggvagn under barnets första månader. Här finns det modeller som även har en liggdel som är lätt att plocka ur och exempelvis ställa på golvet som en säng under middagsvilan. Många uppskattar även denna möjlighet när de bor i hyreshus och ställer vagnen nere i entrén för att sedan bära upp det sovande barnet i liggdelen. När barnet sedan blir något äldre och vill sitta upp för att uppleva och se sin omgivning är vagnen enkel att ”bygga om” så att denna möjlighet ges.

För de som väntar tvillingar kan en tvillingvagn vara ett mycket praktiskt alternativ. Även dessa finns i olika varianter med ligg- och sittmöjligheter. Tvillingvagnen ser precis ut som en klassisk barnvagn men är bredare och ger därför möjligheten att ha med sig två barn i vagnen. När tvillingarna sedan vuxit upp lite och vill sitta i en enklare sittvagn kan en syskonvagn rekommenderas. En modell som kan liknas med en stabilare och bredare sulky som passar utmärkt att ha två barn i. Är det istället flera år mellan barnen men de samtidigt kan behöva få skjuts vissa sträckor kan man köpa en ståplatta som går att montera på de flesta barnvagnars bakdel. Då står storebror eller storasystern på plattan och håller sig i vagnen medan det yngre sitter i vagnen. Ett mycket enkelt och billigt sätt att skjutsa bägge barnen samtidigt. Detta utan att för den skull behöva köpa en så stor vagn.