Barnbutiker

Det finns en hel del butiker att välja mellan när barnkläder och barnprodukter ska köpas in. Här är två av de större i Sverige.

Lekmer

En av Sveriges största webbutiker med fokus på barnartiklar är Lekmer.se. Företaget har leksaker, kläder och produkter som underlättar i vardagen för både föräldrarna och barnen. Allt från bebiskläder för den nyfödde till ryggsäcken som barnet har första dagen i skolan. Överlag kan man säga att företaget vänder sig barn i yngre åldrar dvs. under tonåren. Visserligen är det olika från barn till barn vad de har intresse av att leka med men tonåringarna kommer troligtvis att söka sig mot andra butiker.

Lekmer har delat in sina produkter i kategorierna leksaker, barn & baby, barnkläder, barnskor och barnrum vilket tydligt speglar deras utbud. Inom barnrum finns allt från sängar och andra möbler till inredning och förvaringsmöjligheter.

Babyshop

Även om Babyshop har ett namn som antyder att de främst vänder sig mot babykläder så kan även föräldrar med barn upp till skolåldern hitta ett riktigt stort och brett utbud av kläder hos Babyshop. Fokus ligger just på kläder även om de även har barnvagnar, bilbarnstolar och till viss del inredning. Men det är framförallt barnkläder som de blivit kända för. Ofta går det att hitta de mer ”udda” plaggen här. Flera stora kända märken finns men även de som sticker ut och vågar bryta mönster. För de som tycker att utbudet är intressant är det en rekommendation att skriva upp sig för deras nyhetsbrev. I dessa har de relativt ofta rabattkoder och kampanjer som inte annars går att nå.