Populärt med slime – hitta det på nätet

Slime har tagit världen med storm, både barn och vuxna över hela världen är fascinerade och tillverkar till och med eget. Är du också nyfiken på slime? Kanske undrar du varför det är så populärt, eller om det är giftigt?

Fördelar med slime

Varför är slime så populärt då? Å ena sidan kan det handla om att barn dras till de starka färgerna och roliga ljuden som går att skapa med slime. En fördel som både barn och vuxna kan ta del av däremot, är att slime verkar fungera bra som en antistress leksak.

Genom att använda händerna så kan vi fokusera på någonting annat än de stressiga tankarna. Dessutom kan upprepade rörelser, som att trycka på slimet om och om igen, vara avslappnande. Det leder nämligen till att vi spänner och slappnar av musklerna. I sin tur signalerar det till hjärnan att du kan slappna av.

Är slime farligt?

Med tanke på att slime ofta associeras med kemikalier så är det lätt att tro att det är farligt om du skulle få i dig lite. Däremot är inte det nödvändigtvis sant. I små mängder är slime ofarligt, däremot bör du självklart undvika att få i dig slime överhuvudtaget.