Barnens skodjungel

Även om en nyfödd bebis har långt till att börja gå så ett par skor otroligt gulligt ut på de små fötterna. Men hur ska man egentligen tänka senare, när barnet faktiskt börjar stå och pröva benens styrka? När det är dags för de första skorna, vad är bra att tänka på då?

Första stegen innebär inte skor

Ett barn som tultar runt inomhus behöver inte skor direkt, men det är bra att börja med sin efterforskning. Vissa barn släpper och drar iväg direkt, medan andra barn vill använda hjälpmedel som möbler eller händer som stöd längre.

Att tänka på

Barns fötter växer. Som med kläder finns det inga garantier för att ditt barn kommer att ha vissa skostorlekar. Därför kan det vara svårt att planera och ligga steget före. Ett barn som precis börjar gå kan behöva lite extra stöd runt ankeln, så ett par vanliga Sneakers är inte det bästa valet även om det kan vara snyggt. Dessutom bör du alltid välja skor med växtmån för att få ultimat användningstid. Växtmånen bör ligga på ca 1,5 cm för vanliga skor och 2 cm för stövlar och vinterskor. Klicka dig vidare här för att få tips om snygga och praktiska skor.