Att planera graviditeten

Vill man bli gravid är det bra att lägga upp en tydlig planering för detta. Detta kommer att hjälpa en veta vad man bör göra när och förhoppningsvis reducera något av stressen som många blivande föräldrar känner första gången de skaffar barn.

Den första delen av planeringen är så klart att faktiskt bli gravid. Detta är ju inte alltid det enklaste steget för alla och det kommer mest troligt att ta längre tid än man först tror. Faktum är att det brukar i snitt ta sju månader för kvinnor att bli gravid, men även efter 18 månader är det fortfarande 10 % som ännu inte blivit gravid.

Under denna period är det värt att regelbundet köpa tester för att bekräfta när det väl händer och märken som Clearblue graviditetstest är väldigt populära. Men som tidigare sagt tar det ju ofta ett tag så man bör inte förvänta sig se resultat väldigt snabbt. När man dock väl blir gravid är det ju bra att veta så snart som möjligt.

När man väl blir gravid är det ju bra att veta allt man kan förvänta sig om hur kroppen reagerar och tips för att göra processen enklare. Man brukar ju normalt sett dela upp detta i de tre trimestrarna men för att få så mycket information som möjligt kan man även dyka ned på nästa nivå och lära sig vad som kan hända från vecka till vecka.

Försök att så tidigt som möjligt boka in läkarbesök och annat som ska göras under graviditeten, det är inget man borde stressa med i sista sekund bara för att man glömde bort att ta sig tiden. Läs även rekommendationer om vad man bör och inte bör äta och göra under de olika skedena i graviditeten och följ eventuella individuella råd som läkaren ger.

Ingen graviditet är exakt lika som någon annan så det gäller att helt enkelt utrusta sig med information om vad som kan hända men även förstå att ens upplevelse kommer att skilja sig från andra och inte få omedelbar panik när man inser att man upplever något ens vän inte gjorde, eller vice versa.