Julen är barnens högtid

Snart är julen kommen. Den värmande och strålande högtiden då barnen i världen är i fokus. En tid när deras glittrande ögon är spända av förväntan och tindrar i kapp med hemmets alla juleljus i fönstren. De flesta barn undrar nog vad Tomten kommer med i år.

Julen är högtiden som ofta förknippas med starka känslor eftersom det handlar om förväntan och glädje. Men kan också innebära ångest och stress. Det är nämligen inte en självklarhet för alla att kunna fira jul och då är det viktigt att vi visar kärlek och medmänsklighet till varandra.

Låt barnens ögon glittra

Den här julen behöver vi låta barnens ögon glittra som juleljus. När du planerar årets julklappar kan du även passa på att hjälpa de barn som inte kan få en lika självklar jul som din. Det finns gåvor som hjälper barn och familjer på så många olika fantastiska sätt. Se till att handla hem redan nu för att ge barn en möjlighet till en fridfull jul.

En glädjens och värmens tid

I väntan på Tomten, paket och julmat kan du sätta barnen i fokus på riktigt, eftersom ni kan bygga minnen för livet och uppleva julen tillsammans. Passa på att leka, mysa och baka med barnen för att visa dem kärleken i glädjens och värmens tid.