Dags för ett syskon till ditt barn

siblings

Den första omvälvande tiden är över och man börjar längta efter att ge sitt barn ett syskon och samtidigt själv givetvis ett barn till att älska. Hur lång tid man bör ha emellan barnen är individuellt, följ din egen magkänsla och låt allt ha sin tid.

En del vill att barnen ska ha nytta av varandra, att syskonen ska följas åt genom livet och väljer på grund av detta att skaffa barn ganska tätt. Det är givetvis ingen garanti för att det kommer att fungera så. Barn kan vara lika nära varandra även om det skiljer 3 år eller 5. Visst kan de kanske ha samma intressen och vara i ungefär samma stadie vad gäller lekar och inlärning ju tätare de föds men din kropp behöver läkning även den efter en graviditet och förlossning så lyssna på den.

Det är inte alltid så lätt att bli gravid och även om man redan fått ett barn så är det ingen garanti för att barn två eller tre inte tar lite längre tid på sig. Det finns olika hjälpmedel att använda för att öka chanserna men stressa inte upp dig. När det är dags och du minst anar det så kommer den lilla krabaten och familjen utökas igen.