Hitta någon ny rolig belysning till barnrummet

Planerar du att inreda ett rum till din nyfödda baby eller ska du kanske renovera och fixa till ett befintligt barnrum. I vilket fall som helst bör du fundera lite extra på belysningen. Bra belysning gör nämligen mer än du tror och snygga och praktiska lampor kan göra ett rum extra mysigt och hemtrevligt.

Valet av taklampa

När det gäller valet av taklampa behöver du inte vara feg. Satsa gärna på en färgglad och fantasifull lampa, kanske till och med mönster. Speciellt yngre barn brukar gilla motiv som djur, prickar eller stjärnor. Tänk på att lampan i taket ska belysa hela rummet, eller så mycket som möjligt. Även vägglampor och nattlampor finns i fantasifulla utföranden som exempelvis ett moln, ett hjärta eller en sol?

För de äldre barnen

När det gäller barn i skolåldern är det viktigt med bra skrivbordsbelysning. Därför är det bra att du satsar på en lampa som ger tillräckligt med ljus. Är det dåligt med utrymme i läshörnan kan en klämlampa som du fäster i skrivbordet eller i en hylla vara ett bra alternativ. Behöver du införskaffa nya lamor och ljuskällor klicka dig vidare online – där finns allt du behöver.