Presenttips för små barn

Att ge presenter i form av leksaker till små barn är inte det enklaste, då det finns en del krav på säkerheten. De får exempelvis inte innehålla smådelar som barnet kan sätta i halsen.

Det finns även regler och krav gällande kemikalier i leksaker, för att barnet inte ska riskera att bli sjukt när det leker. I Sverige kontrolleras leksaker noggrant och många leksaker tillåts endast från tre års ålder.

Vad tycker små barn om?

Trots regler och lagar finns det mycket att välja på i leksaksvärlden om du väljer att ge bort just en leksak. På Burvalls hittar du högkvalitativa leksaker till både baby och barn. De minsta barnen brukar älska att leka med mjuka gosedjur, men även skallror och bitleksaker är bra alternativ. Tänk bara på att välja en leksak som är anpassad för just den ålder barnet är i.

Vad kan man ge som inte är leksaker?

Givetvis kan du ge mycket annat än leksaker i present till små barn. Kläder är ett vanligt alternativ som ofta uppskattas mycket av föräldrarna. En mysig filt kan också vara perfekt om det handlar om present till en liten bebis. Små barn är oftast mer intresserade av presentpappret än vad som gömmer sig inuti paketet så slå gärna in det i ett färgglatt och mönstrat papper.