Planering inför ett barnkalas

Börjar det vankas barnkalas. Då är det dags för planeringen inför detta. Det allra första som behöver göras är att skicka ut inbjudningskorten. Är barnet i skolåldern så vill den säkert bjuda sin skolklass. Det är viktigt att föräldrar får veta i förväg vad som gäller och när det hela går av stapeln.

Med i inbjudningskortet så skriv ett telefonnummer de kan ringa om de undrar över något. Sätt också en sluttid så de vet när de ska hämta hem sina barn. När inbjudningarna är skickade så kan ni börja fundera på hur ni ska fixa till därhemma för att skapa ett magiskt kalas. Ta en titt på nätet då det finns mycket att välja på. Ballonger är ett måste på ett kalas och det går inte att ha för mycket av den varan. Beställ heller hem för mycket ballonger, ni blåser ju bara upp de som ska användas. Det som blir över kan sparas till annat tillfälle.

Försök hålla koll på allergier och annat som kan stöka till det med vad som ska bjudas. Skriv gärna i inbjudan angående detta så ni får veta om det finns många som kan vara intolerant mot något. Det är inte frågan om vad var och en tycker om utan vad man tål och inte tål. Tårta är ju en självklarhet på ett barnkalas, lika självklar som ballongerna. Beroende på hur många som kommer så se till att det finns tårta så det räcker och bäst är det om det blir över tårta från kalaset.