Snart dags för baby? Dags för baby shower

Detta är en populär tradition från USA som tagit sig till Sverige. Vi har inte bara tagit emot Halloween som en ny tradition. En baby shower innebär att man ska fira den blivande mamman samt få chansen att ge de blivande föräldrarna något roligt eller nödvändigt till barnen. 

baby shower birthday party children kid_158698970

Det första man ska göra är att fixa en lokal att vara i, eller bjuda hem folk till de blivande föräldrarna. Vill man hålla festen hemlig kan man ha festen hemma hos sig själv. Då behöver man skaffa baby shower dekoration. Dessa ska gärna vara i ljusa färger och kopplas till små barn eller föräldraskap. Det ska vara gulligt och om man vill kan man välja ett färgschema. Dock ska man nog skippa de arkaiska reglerna om rosa till flickor och blått till pojkar, det finns en hel regnbåge att välja från och färg har sedan länge slutat vara könsbestämt.

Det är tradition att ge gåvor till baby och föräldrar. Detta ska vara saker som en nyfödd kan ha nytt av, men även lite roligare säker till föräldrarna. En del gillar att ge bort saker till modern som hon snart kan äta och dricka efter att ha varit gravid såsom alkohol och dyra ostar. En annan populär present är blöjtårtan där man skapar en tårta av blöjor och dekorerar med nappar, filtar, blommor och leksaker. Det är en enkel present att göra själv.

Matmässigt ska man så klart lyssna till den mamman: hon kanske har några maträtter eller ingredienser som hon inte tål att äta som gravid. Precis som att vissa får ”cravings” för väldigt specifika saker under sin graviditet, kan man också få vissa saker som göra en illamående. Därefter är det bäst lägga upp en plan utefter vad man ska göra på partyt. En del bjuder endast på tilltugg eller fika medan andra dukar upp buffé eller tar in en cateringfirma som levererar maten och tar hand om resterna (och diskningen!).